Top 10 Geld inzamel ideeën

Wil je voor een goed doel, school, vereniging, groep, team, klas of andere organisatie geld inzamelen? Bij (s)teun kom je al snel op een goed idee om geld in te zamelen voor uw doel.

1. Krasboekjes:

Stipt op nr. 1 van de top 10 geld inzamel ideeën staat het geld inzamelen met behulp van krasboekjes vanwege het gemak om te organiseren, de bijzonder hoge opbrengst en het ontbreken van risico. Overgewaaid uit de VS (scratch card fundraising) waar het al jaren de Nr. 1 geld inzamelactie is en al sinds 2004 ook verkrijgbaar in Nederland en België.

Je vraagt mensen een kras vlakje open te krassen waaronder kleine donatie bedragen zijn verstopt. Het open gekrast bedrag wordt gedoneerd en je geeft als dank kortingscoupons aan de donateur. De boekjes worden bedrukt met het logo van de groep, club of organisatie en een (team- of groeps) foto wat jouw team, groep, klas of organisatie enthousiast zal maken om hiermee te collecteren.

Super leuk en origineel om te doen en werkt bijzonder goed omdat alle donateurs ook wat terug krijgen! Een kant-en-klaar actie die meteen gestart kan worden en maximale opbrengst geeft met minimale inspanning!

Bekende aanbieder is (s)teun fondswerving (www.steun.nl).

Vraag een gratis infopakket aan door hier te klikken.

2. Sponsorloop (of fiets, zwem, enz):

Dit is een bekende in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën. Mensen doneren geld als jij een bepaalde sportieve prestatie weet neer te zetten. Vaak moet je vooraf naar de mensen toe om het bedrag te noteren dat ze zullen doneren en na afloop van het behalen van jouw prestatie moet je weer langs om het geld te innen.

3. Loten:

Het organiseren van een loterij kan geld in het laatje brengen. Er zijn diverse loterij producten op de markt maar je kan ook je eigen loterij organiseren. Ligt wat moeilijk bij het publiek omdat de meeste mensen er vanuit gaan dat ze toch niets winnen. Maar toch een gebezigde actie in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

4. Collectebus:

Het op pad gaan met een collectebus is een mogelijkheid maar mensen zijn de vele collectes met een collectebus onderhand wel een beetje beu. Toch kan deze traditionele vorm van fondsen werven werken en het wordt dan ook best vaak toegepast, met name door stichtingen en goede doelen. Daarom op nr. 4 in onze lijst met top 10 geld inzamel ideeën.

5. Producten verkoop:

Er zijn verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Je krijgt dan een percentage van de opbrengst voor de club, school of stichting. Zo zijn er bijvoorbeeld stroopwafels, banketstaven, bloembollen, kerstbomen, kaarten, enz. die verkocht kunnen worden. Bedenk wel dat producten verkopen veel organisatie vergt en heen en weer gesleep met producten. Ook is de opbrengst beduidend minder hoog als bij andere mogelijkheden omdat veel van de opbrengst gereserveerd moeten worden om de inkoop te financieren.

6. Sponsors:

Nummer 6 in onze top 10 geld inzamel ideeën is het benaderen van bedrijven om ze over te halen om geld in jouw doel te stoppen in ruil voor wat reclame voor het bedrijf. De laatste jaren staat het traditionele sponsoring wel behoorlijk onder druk o.a. door de crisis die we maar net achter de rug hebben en de daarmee gepaard gaande terughoudendheid van bedrijven om te sponsoren.

7. Veiling:

Organiseer een veiling waarvan de opbrengst naar jouw doel kan gaan. Probeer mensen spullen te laten doneren zodat de gehele opbrengst naar jouw doel toekomt. Vergt wel behoorlijk wat organisatie en je moet wel genoeg bezoekers naar de veilig kunnen trekken om de veilig te laten slagen. Wel een ludieke actie en daarom op nummer 7 van onze lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

8. Online crowdfunding:

Dit is een nieuwe digitale manier van doneren. Er zijn diverse portals waar je je doel kan opgeven en waar mensen dan geld kunnen storten. Is wel een beetje anoniem waardoor je de interactie tussen vrager en gever mist maar wie weet neemt dit de komende tijd een vlucht. Een nieuwkomertje dat zich nog moet bewijzen in onze top 10 geld inzamel ideeën lijst.

9. Benefiet evenementen:

Organiseer een evenement waarvan de opbrengst naar jouw doel gaat. Belangrijk is om er een aantrekkelijke evenement van te maken zonder dat dit (te) veel kost. Ook deze mogelijkheid vergt wel de nodige organisatie.

10. Heitje voor een karweitje:

Als hekkensluiter in onze lijst top 10 geld inzamel ideeën is het aanbieden van klussen hulp in ruil voor een donatie aan jouw doel.


Gratis infopakket

Baas worden van uw eigen actie waarbij sponsors zoeken overbodig is geworden? Vraag dan een gratis infopakket aan. Dit infopakket bestaat uit tips & adviezen hoe een (s)teunactie opgezet kan worden. Er zit ook een voorbeeldexemplaar bij van het (s)teunboekje en tevens een folder met algemene informatie. Het pakket wordt geheel vrijblijvend en zonder verzendkosten naar u opgestuurd.

Gratis infopakket aanvragen 

Bestel je eigen (s)teun boekjes


Bereken uw opbrengst

Ja, ik wil fondsen werven!
Voorbeeld boekje Voetbal00.jpg
Voorbeeld boekje Scouting00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje School00.jpg
Voorbeeld boekje Kerk00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Stichting00.jpg
Voorbeeld boekje Koor00.jpg

Gratis infopakket!

Vraag een informatiepakket aan.
Inclusief voorbeeld (s)teunboekje.

Ja, stuur mij een gratis infopakket!

Wat anderen vinden

"Onze (s)teunactie is voor 100% geslaagd. Alle 125 boekjes zijn vlot leeg gekrast. Fantastisch!"
A.Aarts / Atletiek en Trimvereniging Scorpio
"Ik vind het een super actie!! Brengt veel geld op en dat hebben we nodig! Mijn cijfer voor deze actie is een 9!"
Margo G. Schellingerhout / Interkerkelijk Koor Bodegraven
"De steunactie van ons gaat geweldig! De meeste jongens vinden het leuk om te doen en sommigen waren in een middag klaar."
T. Hermie / FC De Bilt
"De actie (s)teun is ons zeer goed bevallen. We zijn zeer tevreden met het resultaat en jullie fantastische service! Ga zo door!"
D. Egbertsen / Stichting EduCare
"Voor de tweede maal deze SUPER-aktie gevoerd. Hij is leuk en spreekt mensen aan."
H Biermans / Stichting Bantu Anak Anak
"Wij hebben de (s)teunactie als een heel positief iets gezien. Iedereen vond het heel duidelijk en simpel."
Carol Bosland / Avant Courir Winter Guard
"In korte tijd met weinig middelen een flink bedrag aan sponsorgeld bij elkaar gekregen met de actie (s)teun. TOP!!"
A. Kits / Chr. Muziekvereniging Harmonie, Leek
"Wij hebben met plezier gewerkt met de steunboekjes. Totale opbrengst 2.800 euro!"
H. Karsmakers / Harmonie Juliana, Waalre
"Het is een mooie, eenvoudige en snelle manier om extra geld binnen te halen voor je vereniging."
Walther van Berkel / Geeracker Goirle
"De steunactie is uitermate goed ontvangen met het gewenste resultaat"
Sjaak van Dongen / DIEREN4U
"top snel binnen en je haalt er leuk geld mee binnen"
Bianca Bleijenberg / Bleijenberg's Caballitos
"Uitstekende ervaring, leuk project!"
Harold Robles / Stichting Vrienden van de Health Promoters
"Meer dan geweldig!!"
Peter Overduin / Inspire2liveMusic
"Leuke actie die snel voor een positief resultaat zorgt. Top!"
Natasja Bekker-Kivit / HV Sittardia
"Een eenvoudige manier om geld in te zamelen."
Middelbare school Prakticon
"Prima en laagdrempelige actie waarbij je niet te veel vraagt van mensen. Erg simpel om geld voor goede doelen mee binnen te halen."
Kasper Olimulder / SamenLoop voor Hoop
"Het systeem werkt fantastisch! "
Denise Heintjes / Run For Kika Marathon
"Eenvoudige en snelle manier om een sponsor actie op te zetten. Kleine bedragen dus ook lage drempel om in te zetten."
Boudewijn Arends / Alcipel mo17-1
"Mooie investering met een gegarandeerde winst. Ook het bedrukken na overleg schitterend van kwaliteit."
Dansstudio KP - Spijkenisse
"Het was een geweldige ervaring. de mensen om mijn heen vonden het erg leuk om meer vakjes te krassen."
Naomi Bottenheft / Dream4Kids
"Het was een geweldige ervaring. de mensen om mijn heen vonden het erg leuk om meer vakjes te krassen."
Naomi Bottenheft / Dream4Kids

Lopende acties